Email

alievdmeulen@hotmail.nl

Geopend op:

Di t/m do, vrij* en za

De klassieke massage is een ideale massage om stijve spieren, of een stijve rug-, nek- en/of schouders te behandelen. Maar ook wanneer je nergens last van hebt is het een heerlijke manier om weer helemaal ontspannen te worden.

Voordelen klassieke massage

Massage levert een effectieve bijdrage aan ontspanning en helpt stress weg te werken. Door gespannen en pijnlijke spieren los te maken worden problemen zoals hoofdpijn en slaapproblemen verholpen. Daarnaast werkt massage ook versterkend: het functioneren van veel van de lichaamssystemen wordt erdoor verbeterd. Massage bevordert ook de genezing en brengt de spieren op de juiste spanning, zodat u het gevoel krijgt dat u nieuwe energie hebt opgedaan.

Werkwijze

De bassisgrepen van de klassieke massage zijn:

  • Intermitterend drukken. Deze massagetechniek wordt gebruikt om contact te maken, en te laten wennen aan de handen van de masseur.
  • Effleurages. Dit  zijn strijkende bewegingen over de huid met matige druk om de olie te verspreiden over het lichaam.
  • Petrissages. Dit betekent het kneden van de spieren. Een Petrissage maakt de spieren soepeler en helpt om de afvalstoffen uit de spier(en) en het weefsel te verwijderen.
  • Fricties. Dit is een heel nauwkeurige beweging die is bedoeld om spanning in een specifiek deel van een spier los te maken.
  • Tapotementen. Een tapotement is een lichte tokkelende, kloppende, hakkende of slaande beweging, waarbij je afwisselend zeer kort en met een hoge frequentie de huid raakt. Dit werkt niet ontspannend, maar juist stimulerend.

Duur van de massage

Bij deze massagevorm kun je kiezen voor een duur van 30 of 55 minuten.

Gerelateerd

Lavendel massage

Hot stone massage

Lomi Lomi massage

Tarieven

Contact