Email

alievdmeulen@hotmail.nl

Geopend op:

Di t/m do, vrij* en za

Heeft u last van kuitkramp, tintelingen in de handen, of klachten die doen denken aan hernia, een tenniselleboog of CANS/RSI? Voelen bepaalde spieren stijf aan en is het pijnlijk als u erop drukt? Maakt u voor uw werk of tijdens het beoefenen van uw sport vaak dezelfde beweging en gaat die steeds meer pijn doen?  Of heeft u al jaren last van dezelfde pijnklachten? Grote kans dat u last heeft van myofasciale triggerpoints: een plaatselijke kramp in een spier.

Het ontstaan van triggerpoints

De oorzaak ligt veelal in verkeerd gebruik van spieren, zoals kan gebeuren bij:

  • (Te) zware inspanning
  • Verkeerde (werk-)houding
  • Acuut trauma (val of ongeluk)
  • Inactiviteit (gips, brace e.d.)
  • Stress

Behandelen van triggerpoints

Klachten die door triggerpoints worden veroorzaakt, zijn vaak goed te behandelen. Tijdens een eerste onderzoek ga ik vaststellen of er triggerpoints in de spieren aanwezig zijn en of deze de klachten veroorzaken. Als dit het geval is, kunnen we behandelen. Hierbij is het van belang om te ontdekken hoe ze zijn ontstaan en door welke factoren ze in stand worden gehouden. De therapie is er op gericht de triggerpoints te deactiveren (uit te schakelen), zodat de spier tot rust kan komen en de klachten verminderen.

Wat u zelf aan de klachten kunt doen

Bij het behandelen van de triggerpoints bent u zelf bij actief betrokken. De therapie is het meest effectief als de triggerpoints vaak, maar kort worden behandeld. Zelfbehandeling maakt daarom deel uit van de therapie, thuis oefeningen doen met een tennisbal zorgen (door dit regelmatig te doen) dat je sneller herstelt. De methode is eenvoudig zelf toe te passen en kost hooguit enkele minuten per keer. Zo neemt u uw eigen gezondheid mede in eigen hand en komt u zo snel mogelijk van uw klachten af.

Duur van de behandeling

Bij deze behandeling kunt u kiezen tussen een duur van 30 of 45 minuten.

Gerelateerd

Breuss-massage

Stoelshiatsu

Voetreflex

Tarieven

Contact